2009. május 24., vasárnap

Májkrém



Semmi pofázás, mert tele a gépem jobbnál jobb kajákkal és annak, aki nem vegetáriánus életmódot folytat tudnia kell, hogy heti, kétheti egyszer érdemes májat enni a kiemelt A és D vitamin forrás miatt. Sokat nem azt tudjuk miért, bár lehet ez is, csak városi legenda, nem vagyok táplálkozás tudós. A májkrém azért készült, mert az elmúlt kb. 1 évben leállítottam szinte mindenféle feldolgozott élelmiszer beszerzését, lássunk erre egy példát, mennyi idő alatt lesz kész egy, a konzervnél biztosan megbízhatóbb összetételű gyors pástétom. Eredetileg ilyet is cipelünk rendszerint síelésbe, kenyér levág, bicska, másik kézbe egy hagyma oszt adj neki. A legjobb kocsiban, tutira minden rendőr elmenekül már az ablakletekeréskor.

Hozzávalók

60 dkg csirke (vagy más) máj
1 jó nagy fakanálnyi zsír
Só, bors, majoránna, snidling vagy egy kis fej hagyma apróra vágva

Hogy időt spóroljunk nyersen bezúdítom a turmixba az egészet, látszik a képen, majd az egész véres :-) cuccot egy jó minőségű, fontos, hogy tapadásmentes teflonserpenyőbe öntöm és kis lángon addig kavargatom amíg el nem érem a kívánt állapotot, kb. 15 percig.

Friss hagymával a legjobb vagy kovászos esetleg csemegeubival.

Mac

4 megjegyzés:

  1. ilyet is hozhacc a moziba:)

    VálaszTörlés
  2. Mé nem megyünk inkább piknikezni? Van már bringád Budapesten?

    VálaszTörlés
  3. Hiányzik már a főztöd...picsába :)
    R.

    VálaszTörlés
  4. Majd a lakásavatóra viszek...;-)

    VálaszTörlés